Meer Nieuws2 mrt '12 09:59Aangepast op 2 mrt '12 10:57

Politie zocht bij Hells Angels naar lijk

Auteur: Fleur de Bruijn

De politie heeft woensdag en donderdag op het voormalige clubterrein van de Hells Angels in Amsterdam gezocht naar een stoffelijk overschot.

De zoektocht was naar aanleiding van een tip. Bij de actie is geen lijk gevonden. Wel trof de politie twaalf overschotten van honden en een van een kat aan.

Terrein afgezet
Het terrein aan de H.J.E. Wenckebachweg werd woensdag afgezet met zwarte schermen. Medewerkers van de politie en het Nederlands Forenisch Instituut zochten onder meer met een graafmachine de grond af waar het clubhuis van Hells Angels stond.

De politie wilde eerder niet zeggen waar ze naar op zoek was.

Zoektocht absurd
De Hells Angels wilden vrijdag niet reageren 'op alle onzin', aldus een woordvoerder. Huib Struycken, advocaat van voormalig Angelspresident Daniël Uneputty, zei helemaal niet verbaasd te zijn dat er niks is gevonden.

De zoektocht op het voormalige clubterrein van de afgelopen dagen noemde hij 'te absurd om waar te zijn'. De raadsman zei te betwijfelen of er inderdaad een serieuze tip ten grondslag lag aan het onderzoek. "Ik twijfel zeer aan de integriteit van justitie op dit punt.''

Clubhuis
De Amsterdamse afdeling van de Angels had tot een maand geleden zijn clubhuis op het terrein. Dat is inmiddels afgebroken.

De motorclub heeft de plek zo'n 40 jaar in gebruik gehad. De gemeente wil het gebied herontwikkelen en na een onteigeningsprocedure moest de motorclub vertrekken. De Angels kregen 400.000 euro mee. Zij hebben nog geen nieuw onderkomen gevonden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen