Meer Nieuws11 nov '12 20:56Aangepast op 12 nov '12 15:24

Zwaargewonden door schietpartij kickboksgala

Auteur: Fleur de Bruijn

"De schietpartij zondagavond tijdens een vechtgala in Zijtaart mag geen negatieve weerslag hebben op de kickbokssport." Dat is de reactie van de internationale kickboksbond WFCA.

"Dit soort incidenten hebben niets met de sport te maken. In dit geval is het mogelijk één persoon die het letterlijk verknalt voor iedereen'', staat in een verklaring die de bond maandag uitgaf.

Schietincident
Zondagavond rond acht uur werden twee mannen neergeschoten bij het vechtsportgala in het Brabantse dorpje Zijtaart. Er ging een ruzie aan het vuurwapengeweld vooraf. Inmiddels heeft de politie meerdere aanhoudingen verricht.

Een slachtoffer van de schietpartij is zondagavond overleden, maakte de politie bekend.

The Battle of Zijtaart
Het gala genaamd The Battle of Zijtaart vond voor de derde keer plaats. Volgens het Brabants Dagblad zou er aan de schietpartij een opstootje vooraf zijn gegaan. Twee mensen kregen ruzie, waarbij er stoelen door de lucht vlogen. Vervolgens trok een man een pistool.

De WFCA laat weten dat de promotor van het evenement in Zijtaart erg hoog staat aangeschreven, onder meer op het gebied van veiligheid. "Hem treft wat ons betreft geen blaam. Noch de maatschappij, noch de sport heeft grip op individuen als de schutter in Zijtaart. Dit had overal kunnen gebeuren.''

Vredehof Hoorn
Voor de deur van sporthal de Vredehof in Hoorn waar een kickboksgala werd gehouden, raakten vorig jaar mei raakten bij een schietpartij drie mensen gewond.

De kickboksbond zegt dat er na dat incident ongeveer 160 evenementen zijn geweest zonder noemenswaardige incidenten. "Vaak doen we een aantal positieve stappen vooruit en moeten we door een enkel incident een forse sprong terug doen.''

Gerelateerde artikelen