Meer Nieuws12 nov '12 17:00

Verdachte Zijtaart was schoolschutter

Auteur: Pieter van den Akker

Een van de verdachten die is gearresteerd voor de schietpartij zondagavond bij een kickboksgala in Zijtaart, is in het verleden veroordeeld voor een schietpartij op een school in Veghel. Bronnen hebben dat maandag gemeld.

De inmiddels 30-jarige Ali D. schoot als 17-jarige in 1999 een pistool met 14 kogels leeg op Regionaal Opleidingscentrum De Leijgraaf in Veghel. Een docent en vier leerlingen raakten gewond. Het was destijds de eerste schietpartij op een school in Nederland. De rechtbank legde aan hem 5 jaar celstraf op.

Familie-eer
Ali D. had het destijds gemunt op een leeftijdgenoot die met zijn zusje naar Turkije was geweest en zo de naam van zijn familie had besmet. Hij zou in opdracht van zijn vader hebben gehandeld om de familie-eer te redden. Zijn vader werd veroordeeld tot 8,5 jaar cel.

De Veghelaar meldde zich in de nacht van zondag op maandag in het ziekenhuis met verwondingen die hij had opgelopen in Zijtaart. In het ziekenhuis werd hij aangehouden. Ali D. is de oudere broer van kickbokser Volkan D. die ook is gearresteerd.

Advocaat Arthur van der Biezen van Ali D. 'bevestigt noch ontkent' dat hij is gearresteerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen