Meer Nieuws17 jun '12 12:20

Akkoord over sociaal beleid rijksambtenaren

Auteur: Fleur de Bruijn

Rijksambtenaren die bij een reorganisatie hun huidige functie kwijtraken, zullen actief worden begeleid naar een andere passende functie. Voorwaarde is wel dat ze actief zoeken naar ander werk.

Dat staat in een nieuw akkoord over het sociaal beleid voor rijksambtenaren, dat op hoofdlijnen rond is. De vakbond Abvakabo FNV meldde dat zondag op zijn website. Eind volgende week kan de definitieve tekst aan de leden worden voorgelegd.

Verstreken
Een nieuw akkoord voor de circa 120.000 rijksambtenaren was nodig, omdat het vorige op 1 januari van dit jaar is verstreken. Daarom geldt op dit moment tijdelijk de slechtere standaardregeling.

Volgens het nieuwe akkoord zal bij reorganisaties het zogeheten Lifo worden afgeschaft. Dat is het principe dat bij een reorganisatie degenen die het laatst in dienst zijn gekomen het eerst moeten vertrekken. In plaats daarvan zal hetzelfde systeem worden toegepast binnen leeftijdsgroepen, zoals dat ook in het bedrijfsleven gebeurt.

"Omdat er in dit nieuwe beleid geen sprake meer kan zijn van reorganisatie-ontslag maar juist van begeleiding naar een andere functie, vinden we dat verantwoord’’, schrijft Abvakabo.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen