Meer Nieuws25 aug '12 17:16

Rol leiding en toezicht VUmc onderzocht

Auteur: Harmen Simon Teunis

De raad van toezicht van het academisch ziekenhuis VUmc gaat externe deskundigen vragen de eigen rol in de ruzie tussen specialisten te onderzoeken.

De externe deskundigen moeten ook het functioneren van de raad van bestuur onderzoeken. Dat bevestigt een woordvoerster van het VUmc zaterdag naar aanleiding van een bericht in NRC Handelsblad.

Voorzitter Cees Veerman van de raad van toezicht wil een onafhankelijk opgeschreven feitenrelaas "dat ook duidelijk dient te maken of wij zelf goed gefunctioneerd hebben". Wie het onderzoek uitvoert en wanneer het klaar is, is nog niet duidelijk.

Verscherpt toezicht
Het VUmc staat onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg vanwege het conflict tussen een aantal specialisten en onjuiste informatieverstrekking daarover van het bestuur aan de inspectie. Het ziekenhuis stelde een longarts, die de ruzies en de veiligheid van patiënten aan de kaak had gesteld, op non-actief. Die stap van het ziekenhuis kreeg veel kritiek.

Bestuursvoorzitter Elmer Mulder van het VUmc stapte vrijdag op. Ook een ander lid van de raad van bestuur, Wouter van Ewijk, heeft zijn functie neergelegd.

Gerelateerde artikelen