Meer Nieuws3 aug '11 13:03

Ex-vriend: Loverboy-verhaal Mandy Pijnenburg is onzin

Auteur: Thijs Baas

Delano P. verwijst de verhalen dat hij zijn ex-vriendin Mandy Pijnenburg als loverboy gedwongen heeft tot drugssmokkel naar het rijk der fabelen. De 23-jarige Pijnenburg zat vijf jaar vast op de Dominicaanse Republiek wegens het bezit van 22 kilogram drugs.

Terwijl hulpverleners, politie, familie maar vooral ook Mandy zelf hem neerzetten als lid van een uiterst gewelddadige loverboy-bende, overweegt Delano nu een aanklacht tegen Mandy wegens laster. Zijn advocaat Boone spreekt dan ook van 'een groot broodje aap-verhaal'. "De moeder van Mandy lukt het al jaren heel goed om voor haar dochter op te komen en haar met een verzonnen verhaal vervroegd vrij te krijgen. Dat is te prijzen, maar als dat ten koste gaat van mijn cliënt word ik boos", zegt de advocaat.
Niet waar
"Deze mensen weten heel goed dat het loverboyverhaal niet waar is. Mijn cliënt is daarvan ook vrijgesproken in hoger beroep. Als ze in de Dominicaanse Republiek daadwerkelijk zo veel gevaar liep, dan is het vreemd dat je in Nederland een persconferentie houdt om te vertellen dat je terug bent. Mijn cliënt loopt hier namelijk ook vrij rond."
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen