Meer Nieuws15 dec '12 21:25Aangepast op 16 dec '12 00:10

Uitslagen Eredivisie | PSV speelt gelijk

Auteur: Fleur de Bruijn

PSV heeft zaterdag bij NEC twee dure punten laten liggen. De karaktervolle thuisploeg strafte de Eindhovense gemakzucht in de slotfase terecht af: 1-1. Op doelsaldo keerde het fletse PSV nog wel terug op de eerste plaats.

De ploeg van trainer Dick Advocaat kwam dankzij een treffer van verdediger Mathias 'Zanka' Jörgensen al vroeg op voorsprong. In de slotfase bracht Victor Palsson op schitterende wijze de verdiende gelijkmaker op zijn naam.

PEC Zwolle - AZ
AZ heeft zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle eindelijk weer een overwinning behaald (1-2). Roda JC en NAC (0-0) en FC Groningen en VVV-Venlo (0-0) spelen gelijk.

Het was na zeventien speelronden pas de vierde zege. De Alkmaarders hadden in zes achtereenvolgende competitieduels slechts drie punten behaald, de laatste zege dateerde van 28 oktober. Thuisclub PEC had in de laatste vier speelronden geen nederlaag geleden en was bij winst de directe tegenstander in de tussenstand gepasseerd.

JozyAltidorewas de gevierde man aan Alkmaarse kant. De Amerikaan scoorde in de tweede en 33e minuut. Elf minuten na de pauze deed Denni Avdic iets terug voor de thuisclub, die na een rode kaart van Joey van den Berg het laatste kwartier met tien man speelde.

FC Groningen - VVV-Venlo
FC Groningen en VVV-Venlo hebben zaterdagavond een saai duel met een passende uitslag (0-0) afgesloten.

Als excuus voor de zwakke vertoning mocht FC Groningen opvoeren dat het nagenoeg de hele wedstrijd met 10 man speelde. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük stuurde Leandro Bacuna al na 6 minuten van het speelveld voor een wilde tackle richting de benen van Yuki Otsu.

VVV-Venlo bleef wel voor het vierde competitieduel op rij ongeslagen.

Roda JC - NAC

In het 'degradatieduel' tussen Roda JC en NAC is zaterdagavond geen beslissing gevallen. Het duel in Kerkrade eindigde zonder al te veel hoogtepunten in 0-0. Beide elftallen blijven daardoor laag op de ranglijst staan. De Limburgers zijn vooralsnog één na laatste, NAC staat met 2 punten meer net iets hoger.

Roda staat een punt boven hekkensluiter Willem II, dat echter nog een duel (met Ajax) op zondag te gaan heeft.
 

De wedstrijden van dit weekend


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen