Meer Nieuws16 jul '12 05:54

Zomerse drukte bij de Jaap Edenbaan

Auteur: Pieter van den Akker

Niet iedereen kan wachten tot het weer winter is. Bedrijven in de winterbusiness gooien deze zomer de boel op slot óf bereiden zich voor op het nieuwe seizoen.

Zoals de Jaap Edenbaan,  die overuren draait als de kou in de lucht is, maar in deze tijd vooral bezig is met alles klaar te maken voor de komende winter. Verslaggever Elfanie toe Laer ziet dat de klok bij de ijsbaan nog op wintertijd staat. Directeur Ellis van der Weerden, reageert lachend: "We hebben ook geen zomertijd nodig, hahaha."

Ze vertelt: "600 duizend mensen 'raggen' in 23 weken over dit terrein. En na 23 weken is er echt werk aan de winkel."

Zomerdrukte
Dan komt het hoofd van de technische dienst, Mike van der Linden, aangelopen. Het is niet bepaald rustig in deze tijd van het jaar, beaamt hij. "Zeker niet. We hebben zes man aan het werk in de winter. En in de zomerperiode gebeurt er nog meer. We hebben onderhoud aan 4,5 hectare terrein. Bomen hebben onderhoud nodig, we hebben een niet-alledaags machinepark en we doen alles zelf. Dus we zijn vrij druk."

Van der Weerden vult aan: "Alles moet voorbereid worden voor het nieuwe seizoen. Op 13 oktober gaan we weer open en in het seizoen kan je niets meer doen. Dan moet de trein rijden en dan kan je niets meer doen aan die trein."

A tot Z
Van der Linden weer: "Wij zijn een buitenbaan en de machines hebben gigantisch te lijden. De machines gaan uit elkaar, de motor gaat uit elkaar. En je kan je voorstellen dat er op de panelen komt. Dus alles moet uit elkaar worden getrokken. De bekabeling en de computer moeten worden nagekeken en de software wordt uitgelezen. Dus het complete pakket, van A tot Z, wordt nagekeken."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen