Meer Nieuws13 apr '12 08:15Aangepast op 13 apr '12 09:45

UPDATE | Overval Nieuwegein: hulp van binnenuit?

Auteur: Marjan van den Berg

Dat de overvallers bij G4S hulp zouden hebben gekregen van binnenuit, noemt de politie een "boude stelling".

De politie weet nog niet wie de overval op geldtransportbedrijf G4S in Nieuwegein donderdagochtend hebben gepleegd. Het onderzoek in en rond het pand is inmiddels afgerond, maar daarbuiten loopt het onderzoek nog op volle toeren, aldus een woordvoerder van de politie Utrecht.

De politie bekijkt beelden van bewakingscamera's, onder meer die staan langs de A27. Die weg hebben de overvallers waarschijnlijk genomen na hun overval.

Tijd en plaats
Dat de overvallers bij hun geldroof hulp zouden hebben gekregen van binnenuit, is volgens hem niet zeker. Het AD meldde dit vrijdag op gezag van ingewijden, omdat de criminelen precies lijken te hebben geweten hoe laat en bij welke deur zij moesten toeslaan.

Normaal gesproken ligt het geld bij het bedrijf opgeslagen in een extra beveiligd deel. 's Ochtends vroeg, als de geldwagens worden bevoorraad, ligt er ook geld klaar in andere, meer toegankelijke delen van het pand. Daarom lijkt het tijdstip van de overval niet zomaar te zijn uitgekozen.

Ook wisten de overvallers precies welke deur zij moesten opblazen.

Overigens hoeft zulke informatie niet per se afkomstig te zijn van personeel. Ook bijvoorbeeld een schilder die er heeft gewerkt, zou de overvallers kunnen hebben getipt, zo zegt de bron van het AD.

De politie en G4S willen allebei niet kwijt hoe groot de buit is. De daders gingen er na de roof vandoor in twee Audi's en zijn spoorloos.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen