Meer Nieuws21 dec '11 06:01Aangepast op 21 dec '11 13:11

Journalistiek Windesheim ondermaats

Auteur: BNR Webredactie

Staatssecretaris Zijlstra van Onderwijs dreigt met het opheffen van de opleiding journalistiek in Zwolle, als er daar niet snel maatregelen genomen worden.

Op de opleiding hebben meerdere studenten ten onrechte hun diploma gekregen.

De hogeschool zal daarom de projecten van studenten die hun diploma onterecht zouden hebben ontvangen alsnog tegen het licht houden.

Pascal ten Have, voorzitter Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) vindt het "heel ernstig" dat er wéér iets mis is met de hbo-kwaliteit. "De opleiding journalistiek heeft haar zaken niet op orde en weer zijn de studenten de dupe."

"Er moet zo snel mogelijk duidelijkheid komen welke diploma's niet op orde zijn, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. De LSVb vindt dat er zo snel mogelijk iets moet gebeuren om dit soort zaken in de toekomst te voorkomen.''

Verbeteringen
Een panel van de Nederlands Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) adviseerde om de opleiding geen nieuwe hbo-accreditatie te gunnen, tenzij het komende jaar ingrijpende verbeteringen worden doorgevoerd.

De NVAO inventariseerde tientallen afstudeerprojecten van studenten van de afgelopen twee jaar. Meerdere diploma's zouden ten onrechte zijn verstrekt.

Stappen
In totaal werden de afgelopen twee jaar tweehonderd diploma's uitgereikt. Windesheim heeft laten weten in afwachting van het definitieve oordeel van de NVAO alvast forse veranderingen door te voeren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen