Meer Nieuws28 nov '11 22:57

Studentenbond: Pabo deelde voldoendes uit

Auteur: BNR Webredactie

De Inspectie voor het Onderwijs gaat de Hanzehogeschool in Groningen om tekst en uitleg vragen over een Pabo-tentamen. Honderden Groningse Pabo-studenten zouden een voldoende hebben gekregen voor een tentamen, zonder dat tentamen af te leggen.

Volgens de Groninger Studentenbond (GSb) had de Hanzehogeschool geen surveillanten voor bij het tentamen. Daarom werden de studenten met een voldoende naar huis gestuurd.

Het ging om een zogeheten voortgangstoets, die je moet halen om door te kunnen gaan met de studie. Om te voorkomen dat studenten een blokkade zouden oplopen, besloot de examencommissie volgens de bond dat iedere student automatisch een voldoende kreeg.

Lukraak
De GSb vindt dat de Hanzehogeschool een nieuwe datum moet inplannen voor de toets. "Als een opleiding lukraak voldoendes uitdeelt, leidt dat onherroepelijk tot een daling van onderwijskwaliteit", aldus voorzitter Marlinde Gras.

Landelijke studentenbond LSVB noemt het "te gek voor woorden dat juist de examencommissie de onderwijskwaliteit hiermee enorm onder druk zet’’. De studentenbonden ISO en LSVB willen dat de Inspectie voor het Onderwijs een onderzoek instelt.

Een woordvoerster van de Hanzehogeschool zegt niets te weten van de kwestie en kondigt aan dat de zaak zal worden onderzocht.

Gerelateerde artikelen