Meer Nieuws21 mei '12 10:36

Bewijs tegen Robert M. rechtmatig

Auteur: Harmen Simon Teunis

Het bewijs tegen Robert M., de hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak, is rechtmatig. Dat zei de rechtbank maandag.

Robert M. op de tekening als derde van links. ANP
Robert M. op de tekening als derde van links. ANP

De politie doorzocht in 2010 het huis van Robert M. en vond enorme hoeveelheden kinderporno. De advocaten van M. betoogden dat er niet genoeg grond was voor een huiszoeking.

Daarnaast heeft de rechter heeft verder het rapport van het Pieter Baan Centrum overgenomen, waarin staat dat Robert M. verminderd toerekeningsvatbaar is. De rechtbank is nog bezig met haar uitspraak en komt later met het definitieve vonnis.

M. gooit met water
Tijdens het voorlezen van het vonnis door de rechter gooide M. water in de richting van de rechter. De rechter reageerde niet en ging door met het voorlezen van het vonnis.

M. gooide het water toen de voorzitter van de meervoudige kamer inging op punten van de verdediging die volgens hen zouden moeten leiden tot strafvermindering. Volgens de advocaten zou M. minder straf moeten krijgen, onder meer omdat hij heeft meegewerkt aan het onderzoek. Maar de rechter zei dat wat M. heeft misdaan, zo zwaar is, dat dit niet zal leiden tot die strafvermindering.

Eis
Het OM heeft 20 jaar cel met TBS geëist tegen M.. Zijn advocaten vragen vrijspraak. Het vonnis is naar verwachting voor het middaguur bekend. Ook de man van M., Richard van O., hoort vandaag zijn straf. Tegen hem is 12 jaar cel geëist.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen