Meer Nieuws26 nov '12 06:15

Chef-koks in spanning voor Michelinsterren

Auteur: Pieter van den Akker

De topkoks die ons land rijk is, zijn vandaag weer in grote spanning. Het is de dag waarop de Michelinsterren voor Nederland bekend worden gemaakt. Grote vraag: valt er weer een derde ster?

Veel koks wachten op het restaurant dat de derde ster krijgt, naast de bestaande driesterrenrestaurants De Librije van chef-kok Jonnie Boer en Oud Sluis van chef-kok Sergio Herman. Vorig jaar nog zei hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin dat Nederland wel klaar is voor een derde driesterrenrestaurant. Maar wanneer die derde ster valt, wilde hij niet zeggen. De kwaliteit van de keukens zou nog niet constant zijn.

122 Michelinsterren
De sterren worden maandag in aanwezigheid van 100 chef-koks in Maastricht bekendgemaakt. Dat gebeurt na jaren weer tijdens een officiële presentatie in de Hotel Management School Maastricht. Nederland telt 102 sterren: 84 restaurants met één ster, 16 met twee sterren en twee met drie sterren.

Hans van Wolde, chef-kok van restaurant Beluga in Maastricht, is een goede kandidaat voor een derde ster.

Apptalk
In BNR's Apptalk praten we vandaag ook over de Michelinsterren. Hoe denkt u erover? Welk restaurant verdient volgens u een ster?


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen