Meer Nieuws29 dec '12 18:48Aangepast op 29 dec '12 19:20

Brandstof wel op orde bij Ryanair België

Auteur: Melvin Captein

Waar er in Spanje en Nederland veel ophef is omtrent vermeende stelselmatige brandstoftekorten bij vluchten van vliegmaatschappij Ryanair, lijkt de situatie in België onder controle.

Toestellen van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair zijn de afgelopen maanden in België gecontroleerd op hun brandstofvoorraden. Daarbij zijn geen onregelmatigheden aan het licht gekomen. Dat meldden de Belgische luchtvaartautoriteten naar aanleiding van een uitzending van het KRO-programma Reporter. Daarin bekende een viertal piloten soms met te weinig brandstof te moeten vliegen.

Voorzorgslandingen
"De laatste drie maanden hebben wij een tiental controles uitgevoerd op Ryanair. Die waren gericht op de vluchtvoorbereiding, meer bepaald op de minimale brandstofvoorraden die aan boord waren'', aldus het directoraat-generaal Luchtvaart. De controles werden ingesteld nadat vliegtuigen van Ryanair in Spanje voorzorgslandingen moesten maken omdat ze te weinig brandstof hadden. De wettelijke eis is dat vliegtuigen genoeg brandstof aan boord hebben om minimaal een halfuur langer in de lucht te blijven als dat nodig is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen