Meer Nieuws2 nov '12 09:19

Lelijkste gebouw ter wereld eindelijk open

Auteur: Arjan Meesterburrie

Het tot lelijkste gebouw aller tijden uitgeroepen piramide-achtige hotel in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang opent volgend jaar eindelijk zijn deuren.

De internationale media hebben het hotel de bijnaam 'Hotel of Doom' gegeven. Het volgens velen spuuglelijke hotel bleef jarenlang onafgebouwd, maar vrijdag maakte hotelketen Kempinski bekend dat het volgend jaar dan toch de deuren opent.

Onder de voormalig Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il werd in 1987 al een begin gemaakt met de bouw van het 105 verdiepingen hoge Ryugyong Hotel dat de skyline van Pyongyang zwaar domineert.

Symbool voor economische malaise
Het werk bleef jarenlang stilliggen en het bouwwerk werd een symbool van de economische malaise waarin het communistische land al decennialang verkeert. Het 'Hotel of Doom' werd in 2008 door het Amerikaanse lifestylemagazine Esquire 'het lelijkste gebouw in de geschiedenis van de mensheid' genoemd.

Oordeel zelf!
De Britse krant Telegraph heeft een selectie gemaakt van 23 spuuglelijke gebouwen wereldwijd. Oordeel hier zelf welk gebouw u het lelijkst vindt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen