Meer Nieuws1 jan '13 20:49Aangepast op 1 jan '13 21:29

Zwaargewonde man Raard overleden

Auteur: Harmen Simon Teunis

Een van de mensen die gewond raakte door het ongeluk rond de jaarwisseling in Raard (Friesland), is dinsdagavond overleden. Het gaat om een 59-jarige man uit Raard.

Dat meldt de gemeente Dongeradeel, waar Raard deel van uitmaakt. Burgemeester Waanders betreurt het grote verlies voor de hechte dorpsgemeenschap en betuigt haar medeleven aan zijn naasten, liet zij weten in een reactie.

Een grote groep mensen stond rond middernacht op een weg in de weilanden te kijken naar een nieuwjaarsvuur toen een 42-jarige vrouw, met in haar auto drie kinderen, op ze inreed. In totaal vielen er bij het incident zeventien gewonden: zestien volwassenen en een 10-jarig kind.

Van de zeventien slachtoffers zijn "vier of vijf" inmiddels thuis. Voor enkele kinderen uit Raard is opvang geregeld, omdat hun beide ouders in het ziekenhuis liggen.

De bestuurster van de auto is na uitgebreid verhoor vrijgelaten, maar ze blijft wel een verdachte. De politie gaat niet uit van opzet. De vrouw had niet gedronken. Wellicht was ze verblind door het vuur en had ze slecht zicht door het slechte weer. Technisch onderzoek moet daar meer over duidelijk maken. Omstanders meldden later op de dag dat de groep zich van een klein weggetje in het weiland had verplaatst naar de doorgaande weg, omdat ze anders in de rook stonden.

In de nacht van oud en nieuw an zo'n veertig mensen die naar een nieuwjaarsvuur keken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen