Meer Nieuws28 jan '12 19:36

Gelukkig Nieuwjaar! [slideshow]

Auteur: Bart Tuinman

Een beetje verlaat, maar ook in Den Haag is het Chinese Nieuwjaar ingeluid. Zaterdag woonden de hele dag duizenden mensen de festiviteiten op verschillende plekken in de hofstad bij.

In de wijk Chinatown liepen ongeveer 300 mensen mee in een optocht met leeuwen- en drakendansers. Duizenden keken toe. Die stoet was vorig jaar kleiner, omdat de organisatie minder subsidie kreeg. Dit jaar verzamelde de organisatie zelf genoeg geld voor een grote optocht. In Chinatown was uiteraard vuurwerk.

Stadhuis
Ook in het stadhuis was het feest, daar kwamen naar schatting 7000 tot 8000 mensen naartoe. Een groep uit Peking zorgde voor dans, muziek en acrobatiek.

Vorig jaar
Vorig jaar trok de landelijke viering naar schatting 10.000 tot 11.000 belangstellenden. In andere delen van het land werd met lokale vieringen het nieuwe jaar al ingeluid. Dat jaar begon op 23 januari. Toen ruilden de Chinezen het Jaar van het Konijn in voor dat van de Draak, het machtigste teken volgens de Chinese astrologiet land werd met lokale vieringen het nieuwe jaar al ingeluid. Op 23 januari begon het Chinese nieuwe jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen