Meer Nieuws4 jan '13 20:08

Sandy-slachtoffers krijgen geld

Auteur: BNR Webredactie

De Amerikaanse staat stort 7,4 miljard euro in fondsen voor hulp aan de slachtoffers van de orkaan Sandy. Daarmee stemde een grote meerderheid van het Huis van Afgevaardigden vrijdag in.

In totaal wil de staat ruim 60 miljard dollar storten.

Door deze stemming kan het National Flood Insurance Program geld blijven uitkeren aan duizenden mensen van wie hun huis beschadigd raakte door Sandy.

De voorzitter van het Huis, de Republikein John Boehner, kreeg deze week een bak kritiek over zich heen toen hij de stemming over het hele noodpakket uitstelde.

Chris Christie
Onder de critici waren ook partijgenoten. Zo noemde gouverneur Chris Christie van New Jersey zijn mede-Republikeinen in het Huis "domoren''. Volgens hem zijn de inwoners van de getroffen staten het beu als tweederangsburgers te worden behandeld. De Republikeinen vinden het pakket eigenlijk te groot. Zij zouden liever zien dat er geld vrijkomt op basis van de daadwerkelijke behoeften.

De Senaat moet nog wel instemmen met het storten van het geld. Daar hebben de Democraten de meerderheid.

Oktober
In oktober trok Sandy over de Verenigde Staten. Alleen al in Amerika eiste de storm ruim 110 levens. Ook was er voor miljarden materiële schade.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen