Meer Nieuws1 nov '12 21:34

Bedrijven helpen slachtoffers Sandy

Auteur: Harmen Simon Teunis

Verschillende grote Amerikaanse ondernemingen trekken de portemonnee om een bijdrage te leveren aan de noodhulp en wederopbouw na orkaan Sandy.

Winkelbedrijf Home Depot bijvoorbeeld beloofde donderdag een miljoen dollar, net als mediaconcern Viacom.

Branchegenoot Time Warner heeft 600.000 dollar beloofd en detailhandelaar Target 500.000 dollar. Kleinere bijdragen komen van telefoniereus AT&T (250.000 dollar), de Canadese zakenbank BMO Capital Markets (150.000 dollar) en levensverzekeraar Northwestern Mutual (100.000 dollar).

Extra communicatiecentra
Telecombedrijf Verizon wil de bewoners van de Amerikaanse oostkust eveneens de helpende hand toesteken. Het heeft onder meer extra mobiele telecommunicatiecentra opgezet in de ergst getroffen gebieden en stelt communicatieapparatuur beschikbaar voor de publieke hulpdiensten.

Bierbrouwer Anheuser-Busch draagt een steentje bij door meer dan een miljoen blikjes drinkwater te produceren voor de inwoners van het rampgebied. Ook heeft het drankenconcern 100.000 dollar overgemaakt naar het Amerikaanse Rode Kruis.

Benefietconcert
Maar niet alleen bedrijven willen hun steentje bijdragen. Ook artiesten willen helpen. Zo doen onder meer Bruce Springsteen, Sting, Billy Joel en andere muziekgrootheden mee aan een benefietconcert voor de gedupeerden. Zender NBC zendt de optredens vrijdagavond (lokale tijd) uit.

Ook Jon Bon Jovi en Christina Aguilera geven acte de présence. Voor Bruce Springsteen en Jon Bon Jovi is het concert extra bijzonder. 'The Boss' en Bon Jovi komen uit de zwaar getroffen staat New Jersey. De opbrengsten gaan naar het Amerikaanse Rode Kruis.

37 doden
Uiteindelijk heeft Superstorm Sandy in de stad zeker 37 mensen het leven gekost, dat zei burgemeester Michael Bloomberg donderdag.

Tot in de nacht van woensdag op donderdag waren 24 slachtoffers geborgen. Het dodental kan nog verder oplopen. Hulpdiensten zoeken nog steeds naar slachtoffers in huizen die door de stormvloed zijn overstroomd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen