Meer Nieuws29 nov '12 07:36

Ahold wil nog meer besparen

Auteur: Harmen Simon Teunis

Ahold wil nog meer besparen dan het eerder al aankondigde. In plaats van 350 miljoen euro wil het supermarktconcern nu bijna 600 miljoen euro besparen.

De besparing moeten vooral gerealiseerd worden op reclame en de inkoop. Dat zei Ahold-topman Dick Boer woensdag tijdens de Capital Markets Days, een bijeenkomst voor analisten, in het Amerikaanse Philadelphia.

Hoe Ahold de besparingen precies gaat invullen, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat er minder promotionele activiteiten komen en dat de leveranciers van de supermarkten mogelijk verdere concessies zullen moeten doen.

Verder groeien
Het geld dat dit oplevert, wil Ahold gebruiken voor verdere groei. Het concern zet verder in op de onlinemarkt en wil klanten steeds meer de mogelijkheid bieden hun boodschappen op verschillende manieren te verkrijgen.

In de VS en in Nederland is Ahold al begonnen met het opzetten van ophaalpunten waar klanten hun op internet bestelde producten kunnen oppikken. In Nederland biedt de onderneming nu ook de mogelijkheid om op bol.com bestelde artikelen in een AH-winkel op te halen.

Winkels ombouwen
In 2013 wil Ahold ook de meeste van de 82 overgenomen Jumbo/C1000 winkels hebben omgebouwd tot een Albert Heijn. Daarnaast wordt volgend jaar ook het aantal winkels in België fors verder uitgebreid. Het concern wil in 2016 50 supermarkten bij de zuiderburen exploiteren.

Gerelateerde artikelen