Meer Nieuws7 jul '12 18:50

tien keer Wimbledon in een familie

Auteur: Fleur de Bruijn

Twee zussen, tien Wimbledontitels. Serena Williams evenaarde vandaag haar zus Venus. Serena won ook voor de vijfde keer Wimbledon door in de finale de Poolse Agnieszka Radwanska te verslaan: 6-1 5-7 6-2.

De 30-jarige Williams won het grandslamtoernooi op het gras van Londen eerder in 2002, 2003, 2009 en 2010. Williams behaalde zaterdag de 14e grandslamtitel uit haar carrière. Radwanska (23) stond voor het eerst in de finale van een grandslamtoernooi. Bij winst was de Poolse de nieuwe nummer 1 op de wereldranglijst geworden.

De Amerikaanse routinier leek de finale eerst in rap tempo naar zich toe te trekken. Na winst van de eerste set nam ze in de tweede een 4-2-voorsprong. Radwanska knokte zich echter knap in de partij en trok de tweede set dankzij twee breaks alsnog naar zich toe (5-7).

Familieleden
In de derde en beslissende set domineerde Williams echter weer. Ze brak in de vijfde en zevende game de service van de Poolse en veroverde zo haar vijfde titel op Wimbledon. Williams liet zich na de laatste klap languit achterovervallen op het 'heilige' gras en rende daarna de tribunes op om haar familieleden te omhelzen.

Zus Venus won het meest prestigieuze grastoernooi in 2000, 2001, 2005, 2007 en 2008. De Tsjechische Petra Kvitova doorbrak vorig jaar de hegemonie van de 'Williams-sisters'. "Zoals altijd wil ik ook alles hebben wat Venus heeft'', zei de winnares lachend na haar vijfde triomf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen