Meer Nieuws30 dec '12 16:49Aangepast op 30 dec '12 17:20

Flat ontruimd na brand in kelderbox

Auteur: Pieter van den Akker

Vanwege een brand in een kelderbox is een deel van een flat in Zeist ontruimd. In de kelderbox ligt vermoedelijk vuurwerk, er zijn explosies gehoord.

De brand in de kelderbox is inmiddels geblust, maar omdat er veel rook is vrijgekomen bij de brand, moesten de bewoners van ongeveer 30 huizen tijdelijk vertrekken naar een buurthuis. Dat meldde een woordvoerder van de veiligheidsregio zondag.

Geen gewonden
Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Vermoedelijk lag er een kleine hoeveelheid vuurwerk in de kelderbox, er zijn wat knallen en explosies gehoord toen de brand uitbrak.

Drukte politie
De politie in het hele land heeft het druk met overlast van vuurwerk. In verschillende plaatsen werden zaterdag en zondag spullen opgeblazen en mensen aangehouden die zich niet aan de regels hielden.

Brievenbussen opgeblazen
In Roermond werd 600 kilo illegaal vuurwerk gevonden, in Goes 60 kilo. In totaal 5 mensen zijn aangehouden. In Friesland werden verschillende mensen betrapt op het afsteken van illegaal vuurwerk, in Leeuwarden bleek een aantal brievenbussen opgeblazen bij een flatgebouw.

Illegaal vuurwerk
In Utrecht moest een prullenbak het ontgelden, twee mannen werden aangehouden. In Winterswijk werd een 19-jarige man bekeurd, omdat hij illegaal vuurwerk verkocht vanuit zijn auto. Een 16-jarige jongen uit Overbetuwe is aangehouden, omdat de politie denkt dat hij een vuurwerkbom aan het maken was.

Boetes
Ook zijn verschillende mensen beboet voor het te vroeg afsteken van legaal vuurwerk. Dat mag pas vanaf maandagochtend 10 uur. In Drachten ging het zelfs flink mis met het afsteken van een vuurpijl. Die vloog op de zevende verdieping een raampje binnen en ontplofte in een meterkast. Die raakte flink beschadigd. Ook sprongen enkele ruiten van het bewuste appartement en de gezamelijke hal.

De politie Zeeland meldde via Twitter dat alle meldingen die via dat sociale medium binnenkwamen in behandeling worden genomen, maar dat ze niet allemaal beantwoord kunnen worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen