Meer Nieuws25 dec '12 12:56

Paus eist politieke oplossing Syrië

Auteur: Melvin Captein

In zijn kerstboodschap heeft paus Benedictus XVI geëist dat er een einde komt aan het nietsontziende geweld in Syrië. Ook riep hij de nieuwe Chinese leiders op tot tolerantie.

De 85-jarige paus wil dat de hulporganisaties betere mogelijkheden krijgen om de bevolking van het Arabische land te helpen en dat er een nationale dialoog op gang komt om tot een politieke oplossing te komen.

China
Benedictus riep de nieuwe leiders in China op de inbreng van de verschillende religies in het land te waarderen, zodat er een broederlijke samenleving wordt opgebouwd "tot heil van China en heel de wereld''. Hij veroordeelde het religieuze geweld in Nigeria en sprak de wens uit dat Israël en de Palestijnen "de moed hebben om een einde te maken aan zoveel jaren van strijd en verdeeldheid en vastbesloten de weg van de onderhandelingen inslaan''.

Nederlands
Benedictus XVI sprak in 65 talen, waaronder als zevende het Nederlands, een kerstwens uit en gaf daarna de zegen Urbi et Orbi (voor stad en wereld). Op het zonnige St. Pietersplein hadden zich tienduizenden mensen verzameld om naar hem te luisteren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen