Meer Nieuws31 dec '11 23:22

Oudejaarsavond tot dusver rustig

Auteur: BNR Webredactie

De jaarwisseling verloopt tot dusver zonder al te grote problemen.

Hoewel in Rotterdam zaterdagavond enkele mensen zijn aangehouden met te zwaar vuurwerk, spreekt de woordvoerster van een rustige avond. Hetzelfde geluid is te horen bij de korpsen in de provincies Noord-Brabant, Limburg en Noord-Nederland. "Het is hier ontstellend rustig’’, aldus de woordvoerster van de politie Limburg-Noord.

Verschillende politiekorpsen melden wel relatief veel klachten over vuurwerkoverlast. Ook waren er enkele incidenten:

- In Utrecht is een persoon neergestoken. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd en is buiten levensgevaar. Twee personen zijn aangehouden. Ook meldde de politie dat er enkele auto's zijn uitgebrand.

- In Emmen werd de politie gealarmeerd toen vanuit een groep van 50 tot 60 jongeren mogelijk met een vuurwerkpistool in de lucht werd geschoten. Ook zouden er lawinepijlen zijn afgestoken. Dat gebeurde in de wijk Angelso. De politie haalde versterking, maar volgens een woordvoerder ging het grootste deel al uiteen.

- In de stad Groningen verrichtte de politie vier arrestaties, onder meer wegens joyriding, vuurwerkovertredingen en brandstichting.

- In Den Haag is een twitteraar aangehouden. Hij bedreigde politiemensen en zal de jaarwisseling op het politiebureau doorbrengen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen