Meer Nieuws28 dec '11 14:34

Brievenbussen sluiten 2011 alvast af

Auteur: BNR Webredactie

Een deel van de Nederlandse brievenbussen sluit woensdag 2011 alvast af. PostNL begint met het weghalen van zo'n 2300 bussen die verhoogd risico lopen om met vuurwerk te worden opgeblazen.

De brievenbussen die wel blijven staan, gaan na de laatste lichting op 30 december op slot. Uiterlijk op 2 januari kunnen mensen hun post weer in de brievenbussen kwijt. In de loop van de eerste week van 2012 worden ook de verwijderde brievenbussen weer teruggezet.

Vuilcontainers afgesloten
In Rotterdam sluit de reinigingsdienst Roteb uit voorzorg 850 vuilcontainers af. Oudejaarsmiddag vanaf drie uur worden in de Maasstad ook de verkoopautomaten voor kaartjes voor tram, bus en metro afgeschermd. Ze kunnen op nieuwjaarsdag rond 10.00 uur weer worden gebruikt.

Ook parkeerautomaten kunnen doelwit zijn van vuurwerkvandalen. Om schade te voorkomen, heeft parkeerbedrijf Cition een groot aantal parkeerautomaten in Amsterdam rond de jaarwisseling voorzien van beschermkapjes, ook in het centrum van de hoofdstad.

Vrij parkeren
Automobilisten die een parkeerplaats hebben uitgekozen waar alleen maar afgeschermde automaten staan, kunnen dan ook niet betalen. Clition liet weten op deze plekken niet te zullen controleren. Die automobilisten hoeven dus niet bang te zijn voor een bon.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen