Meer Nieuws2 apr '12 18:39Aangepast op 2 apr '12 19:47

Topman Air France wil keihard snijden

Auteur: Bart Tuinman

De verliesmakende luchtvaartmaatschappij Air France moet drastisch in de kosten snijden wil het bedrijf zich kunnen handhaven op het gebied van korte en middellange vluchten.

Dat maakte Air France maandag bekend. Op de beurzen deed het bedrijf het matig, het eindigde 1,2 procent in de min.

Herstructurering
"Air France zal korte en middellange vluchten blijven aanbieden op voorwaarde dat we een omvangrijke herstructurering doorvoeren en de kosten drastisch verlagen", zegt de onderneming.

De luchtvaartmaatschappij wil de wil de kosten met 20 procent verlagen om op het gemiddelde in de luchtvaartsector te komen. Naast het op de schop nemen van de korte en middellange vluchten en het vrachtvervoer, gaat Air France de organisatie van het bedrijf "vereenvoudigen." Daarbij zal het aantal personeelslagen verminderen en moet Air France dieper integreren met KLM.

Volgens een woordvoerder van KLM hebben de plannen alleen betrekking op de activiteiten van Air France.

Bestuursvoorzitter Alexandre de Juniac mikt erop in 2014 quitte te draaien op de korte en middellange vluchten. De Juniac beloofde Transavia, dat in Frankrijk nog in oprichting is, onder handen te nemen zodat dat dochterbedrijf de strijd aan kan gaan met andere prijsvechters.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen