Meer Nieuws19 mrt '12 11:38Aangepast op 19 mrt '12 14:25

Advocaat van Peter la S. doet aangifte [Update]

Auteur: Fleur de Bruijn

De advocaat van Peter la S. heeft aangifte gedaan van schending van het ambtsgeheim.

Advocaat Richard Korver wil een onderzoek naar het lekken van informatie over de geheime deal tussen La S. en het Openbaar Ministerie (OM).

Verklaringen
De NOS meldde zondag dat Peter la S., kroongetuige in het Amsterdamse liquidatieproces, voor zijn verklaringen 1,4 miljoen euro van het Openbaar Ministerie (OM) ontvangt.

La S. stapte in 2006 zelf naar de politie. Overigens trekt Korver de berichtgeving in twijfel. "Het maar de vraag of de informatie in de media juist is. Uit veiligheidsoverwegingen doet (de advocaat van) de kroongetuige daarover geen mededelingen'', schrijft de advocaat in een reactie.

Volgens Korver hebben hij en La S. in ieder geval geen contact gehad met de pers over de vertrouwelijke stukken.

Beloning
In een reactie op het nieuws van de NOS liet justitie weten dat het bedrag niet gezien moet worden als een beloning maar als een financiële vergoeding om een zelfstandig en veilig bestaan op te bouwen.

Hervatting proces
Maandag hervatte de rechtbank in Amsterdam het liquidatieproces. Op de planning stond een uitgebreide reactie van het OM op een onlangs gedaan verzoek tot opheffing van het voorarrest van Dino Soerel, een van de hoofdverdachten.

De rechtbank hield aan die planning vast. Donderdagmiddag zal op de zitting gesproken worden over de jongste perikelen rond de kroongetuige.

Op tafel
Sander Janssen, advocaat van de andere hoofdverdachte Jesse R., liet maandag weten dat hij het nodige wil zeggen over de kwestie Peter la S. Janssen heeft in eerdere fasen van het proces al betoogd dat hij alle afspraken tussen justitie en La S. op tafel wil hebben.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen