Meer Nieuws22 dec '12 16:35

Te koop: luxe-goederen van ex-dictator

Auteur: BNR Webredactie

Luxe goederen zoals dure auto's, juwelen, jachten en andere spullen van de Tunesische ex-dictator Ben Ali staan vanaf zaterdag te koop in het chique centrum Espace Cléopâtre in de kustplaats Gammarth.

De spullen van Zine al-Abidine Ben Ali en zijn vrouw Leïla Trabelsi en meer dan 100 naaste familieleden zijn in beslag genomen na de val van Ben Ali, op 14 januari 2011. Zijn regime, dat in 1987 begon, werd op den duur vooral berucht door buitensporige vriendjespolitiek en corruptie. Vooral de familie Trabelsi zou daarvan hebben geprofiteerd.

Het ministerie van Financiën hoopt minstens 10 miljoen euro te kunnen krijgen voor de spullen van de oud-dictator. Die zijn volgens het internetmedium Tunivisions over het algemeen aangetroffen in een paleis van Ben Ali in Sidi Bou Saïd, ook aan de noordwestrand van Tunis. Om de koopwaar te zien moet een entreekaartje van 15 euro worden gekocht. Alles van een geschatte waarde van minder dan 5000 euro heeft een vaste prijs, de rest wordt geveild.

Ben Ali vluchtte in januari 2011 het land uit en kwam in Saudi-Arabië terecht, overigens niet zijn eerste keuze. Hij is inmiddels in Tunesië, samen met Leïla Trabelsi, veroordeeld tot 35 jaar cel wegens fraude met geld en goederen van de overheid en andere corrupte praktijken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen