Meer Nieuws18 dec '12 20:55

Obama wil strengere aanpak wapens

Auteur: Marjan van den Berg

De Amerikaanse president Barack Obama wil dat het bezit van semiautomatische wapens aan banden wordt gelegd. De wapenlobby doorbrak dinsdag zijn stilzwijgen.

Hij zegt een wetsvoorstel daarover van de Democratische senator Dianne Feinstein te steunen. Obama wil ook dat mensen zonder vergunning niet meer zomaar een wapen kunnen kopen.

De Democrate Feinstein komt met een wetsvoorstel voor een verbod op semiautomatische aanvalsgeweren. Met zo'n wapen schoot Adam Lanza vrijdag 26 mensen dood op de Sandy Hook Elementary School in Newtown.

In 2004 kwam een einde aan een verbod van 10 jaar op semiautomatische wapens. Sindsdien schaften veel burgers zo'n wapen aan.

NRA
De Amerikaanse wapenlobbyorganisatie NRA heeft na vier dagen van stilzwijgen eindelijk gereageerd op de schietpartij in Newtown. "The National Rifle Association bestaat uit 4 miljoen moeders en vaders, zonen en dochters, en we zijn geschokt, bedroefd en gebroken door het nieuws van de gruwelijke en zinloze moorden in Newtown'', aldus de organisatie in een verklaring.

De machtige lobby zegt "bereid te zijn om betekenisvolle bijdragen te bieden'' om toekomstige slachtpartijen te voorkomen.

Gerelateerde artikelen