Meer Nieuws19 jul '12 15:33

Miljoenen aan waar gesluisd via geheime tunnel

Auteur: Mijke Hurkx

Via een verborgen tunnel onder de grens tussen Oekraïne en de EU is voor miljoenen euros aan waren gesmokkeld. Mogelijk was dit ook de oversteek voor illegale immigranten.

De tunnel is ontdekt door de Slowaakse politie, meldden de Slowaakse ministers van Binnenlandse Zaken en Financiën, Robert Kalinak en Peter Kazimir donderdag.

50 miljoen euro
De Slowaakse politie heeft twee mensen opgepakt en 13.100 pakjes sigaretten in beslag genomen. De belastingdienst is waarschijnlijk 50 miljoen euro aan belastinginkomsten misgelopen door de tabakssmokkel via de tunnel. De tunnel was 700 meter lang en 'uiterst professioneel' aangelegd. Hij voldeed aan alle eisen en hij was toegerust voor een goederentrein.

Onopgemerkt
De twee toegangen tot de tunnel bleven lange tijd onopgemerkt, omdat ze waren verstopt achter de omheining van een bedrijventerrein. Slowakije behoort in tegenstelling tot Oekraïne tot de Europese Unie en heeft het verdrag van Schengen ondertekend. Met het opsporen van de tunnel hoopt de regering in Bratislava aan te tonen dat ze de buitengrens van het Schengengebied goed bewaakt.

Gerelateerde artikelen