Meer Nieuws15 apr '12 09:09

Doden door tornado's in VS [slideshow]

Auteur: Pieter van den Akker

Een serie tornado's heeft zaterdag (plaatselijke tijd) huisgehouden in de VS. Er kwamen minstens vijf mensen bij om het leven.

In Creston (Iowa) werd een ziekenhuis getroffen. Er vielen geen gewonden. De patiënten werden naar ziekenhuizen in de buurt overgebracht.

Tientallen windhozen werden gesignaleerd in Oklahoma, Kansas en Nebraska. De doden en enkele gewonden vielen toen een tornado zondagochtend vroeg de stad Woodward in het noordwesten van de staat Oklahoma trof en de waarschuwingssirenes niet afgingen waardoor de inwoners volkomen werden verrast.

Verwoest
Onder de doden zijn twee kinderen die op een park met mobiele huizen verbleven. Op diverse plaatsen werden huizen verwoest. Veel tornado's raasden door dunbevolkte gebieden.

Meer tornado's
Het nationale weerbureau van de VS verwacht voor zondag meer tornado's. Het tornadoseizoen is dit jaar vroeg begonnen. In het midden en westen van de VS vonden tot dit weekeinde 57 mensen de dood in hevige winden.

Gevreesd wordt dat 2012 een herhaling wordt van 2011 toen met 550 doden een recordaantal mensen om het leven kwam door tornado's.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen