Meer Nieuws4 mrt '12 08:22

Meer doden door tornado's VS

Auteur: Fleur de Bruijn

Al zeker 39 mensen zijn omgekomen door een de reeks verwoestende tornado's in het Middenwesten en zuiden van de Verenigde Staten. Afgelopen week vielen al meer dan 50 doden door wervelwinden.

Hulpdiensten en burgers zijn druk bezig de stormschade van vrijdag op te nemen. Op sommige plekken zoeken reddingswerkers nog altijd naar overlevenden.

Ondertussen zijn de inwoners van het gebied begonnen puin en voertuigwrakken weg te halen. De stormen versplinterden huizen en tilden personenwagen en zelfs schoolbussen op alsof het speelgoed was.

Weggevaagd
Tientallen tornado's troffen vrijdag de staten Indiana, Kentucky, Ohio, Georgia en Alabama. Vooral Kentucky (20 doden) en Indiana (14 doden) zijn zwaar getroffen. Het plaatsje Marysville in Indiana is zelfs bijna weggevaagd. Alleen een watertoren in de plaats is onbeschadigd gebleven.

Tornadoseizoen
De heftige stormen versterken de vrees dat 2012 net zo'n slecht tornadojaar wordt als vorig jaar. Toen werden 545 mensen gedood door de krachtige stormen. 2011 was het dodelijkste tornadoseizoen sinds 1936.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen