Meer Nieuws1 nov '12 05:52

'OM kent daders aanslag Waalre'

Auteur: Anne-Greet Haars

De politie weet wie de daders zijn van de aanslag op het gemeentehuis in Waalre, maar krijgt het bewijs niet rond. De NOS meldt dat op basis van bronnen bij het Openbaar Ministerie.

De daders komen van een woonwagenkamp in de buurt van Den Bosch en ze handelden in opdracht van een prominente bewoner van het kamp in Waalre, maar de politie heeft te weinig.

Geruchten
Advocaat Peter van de Laar van de woonwagenbewoners in Waalre gelooft niets van nieuwe berichten over hun vermeende betrokkenheid bij de aanslag op het gemeentehuis in Waalre in juli. "Volgens mij zijn het gewoon geruchten'', zei hij woensdag.

"Als justitie echt aanwijzingen heeft in zo’n zaak, dan ik me niet voorstellen dat er geen arrestaties plaatsvinden'', legde Van de Laar uit.

Ruzie
Het Openbaar Ministerie denkt dat er een direct verband is tussen de ruzie van de woonwagenbewoners in Waalre met de gemeente. De opdrachtgever zou gezocht worden voor een drugsonderzoek.

Vluchtauto
De vluchtauto die de daders hebben gebruikt bij de aanslag leidde naar het woonwagenkamp in de buurt van Den Bosch. Een poging van de politie om afluisterapparatuur te plaatsen op het woonwagenkamp mislukte, omdat agenten werden betrapt.

Brand
Het monumentale deel van het gemeentehuis in Waalre brandde volledig uit na een aanslag op woensdag 18 juli. Daarbij reden twee auto's het gemeentehuis binnen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen