Meer Nieuws23 apr '12 11:22Aangepast op 23 apr '12 14:57

Mogelijke uitlevering Joran aan VS [Update]

Auteur: Anne-Greet Haars

Joran van der Sloot wordt mogelijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De Nederlander wordt in de VS verdacht van het afpersen van de moeder van Natalee Holloway.

Dat meldt RTL nieuws op basis van Peruaanse media. Van der Sloot zit op dit moment in Peru een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores.

Afpersing
Van der Sloot zei in ruil voor 250.000 dollar tegen de moeder te zeggen waar het lichaam van Natalee lag. Hij kreeg al een voorschot van 25.000 dollar.

Uiteindelijk is hij, nadat hij het voorschot ontving, naar Peru gegaan. Dit zei misdaadverslaggever Peter R. de Vries maandag tegen BNR. In samenspraak met de FBI heeft zij het bedrag betaald, dit is met verborgen camera gefilmd. Uiteraard heeft Joran niet gezegd waar het lichaam was.” Volgens De Vries wilde Van der Sloot alleen geld uit handen maken.

Goed nieuws
De Vries vertelde tegen BNR nog altijd goed contact met de moeder van Nathalie Holloway te hebben. Hij heeft haar inmiddels ook gesproken over het laatste nieuws: “dit is zeker goed nieuws voor haar (Beth Holloway red.). Ze is inmiddels in staat om de zaak enigszins los te laten, maar het nieuws dat ze Joran hiervoor alsnog gaan vervolgen en dat hij vrijwel zeker een enorme duw krijgt van de rechter in Amerika bezorgt haar wel een goede dag.”

Gevangenisstraf
Joran van der Sloot zit nu voor 28 jaar vast in Peru. Mocht hij worden uitgeleverd worden aan de VS kan hij volgens De Vries een straf krijgen die twee keer zo hoog is. Dit wil volgens hem niet zeggen dat Joran ook al die tijd in de gevangenis zal zitten: "het komt regelmatig voor dat iemand voor 75 jaar wordt veroordeeld maar na tien  jaar vrij is".


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen