Meer Nieuws23 mrt '12 21:51

Joran van der Sloot deelt cel

Auteur: Fleur de Bruijn

Joran van der Sloot zit niet meer in eenzame opsluiting in de Peruaanse gevangenis Piedras Gordas.

"Hij zit niet meer in een meditatiecel, zoals dat wordt genoemd, maar heeft nu meer ruimte en deelt een cel met een andere gevangene'', verklaarde de advocaat van Van der Sloot José Jiménez.

Van der Sloot is volgens hem nog steeds niet blij dat hij werd overgeplaatst van de Castro Castro gevangenis naar Piedras Gordas, dat buiten de Peruaanse hoofdstad Lima ligt en een strenger regime kent.

Castro Castro
Het instituut voor penitentiaire inrichtingen INPE heeft nog steeds niet gereageerd op Van der Sloots verzoek om terug naar Castro Castro te mogen gaan, zo zei Jiménez. Volgens de advocaat was de overplaatsing ongefundeerd, omdat Van der Sloot zich niet had misdragen en omdat de beeldvorming over luxe in zijn cel vals was.

Ook over zijn hoger beroep is nog geen nieuws, maar Jiménez verwacht dat het antwoord van justitie binnen enkele weken wel bekend kan zijn.

Celstraf 28 jaar
De rechtbank in Lima veroordeelde Van der Sloot op 13 januari tot 28 jaar gevangenisstraf nadat hij schuld had bekend aan de moord op de de 21-jarige miljonairsdochter Stephany Flores in mei 2010. Ook moet Van der Sloot ruim 58.600 euro aan de familie van Flores betalen.

Hoger beroep
Hij bekende in de hoop strafvermindering te krijgen. De rechter woog zijn verklaring echter nauwelijks mee in het oordeel. Van der Sloot is inmiddels formeel in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak. Over zijn beroep is nog geen nieuws, maar Jiménez verwacht dat het antwoord van justitie binnen enkele weken wel bekend kan zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen