Meer Nieuws21 sep '12 13:51Aangepast op 21 sep '12 15:29

Leers blijft vaag over asielkinderen

Auteur: Arjan Meesterburrie

Minister Leers zal bij zijn uitzettingsbeleid 'rekening houden' met de nieuwe politieke verhoudingen. Maar hij wil niet concreet aangeven hoe hij omgaat met de kamermotie over asielkinderen.

De Tweede Kamer riep het kabinet gisteren op om voorlopig geen minderjarige asielzoekers uit te zetten. Die uitzetstop zou in elk geval moeten gelden totdat er een nieuw kabinet is. Minister Leers van Asielzaken wilde daar na de ministerraad niet concreet op in gaan, maar zei wel rekening te houden met de nieuwe verhoudingen in de Tweede Kamer.

Hij wil daarmee voorkomen dat er verwarring onstaat bij de zogeheten gewortelde asielkinderen. "In dat licht zal ik uiterst zorgvuldig uitvoering geven aan mijn beleid.'' Hij benadrukte dat het ministerie altijd al zorgvuldig naar de situatie van individuele gevallen kijkt, maar hij wil zich over de hele groep niet uitspreken.

Arie Slob
Indiener van de motie Arie Slob van de ChristenUnie wil dat minister Leers (samen met demissionair premier Mark Rutte naar de Tweede Kamer komt om om uit te leggen hoe er nu uitvoering wordt gegeven aan de wens van het nieuwe parlement. "Het is nu erg onduidelijk allemaal'', mopperde Slob naar aanleiding van de reactie van Leers op de motie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen