Meer Nieuws18 dec '12 12:46

Jeugdzorg wil rauwe-groente-jongen uit huis halen

Auteur: Melvin Captein

De documentaire Rauwer, waarin een jongen van zijn moeder alleen rauwe groente te eten krijgt, zorgde gister voor heel wat commotie. Ook Jeugdzorg nam aanstoot aan de film.

In de documentaire, die gisteren op tv werd uitgezonden, was te zien hoe Francis Kenter haar zoon Tom Watkins thuis opvoedt. Ze geeft hem zelf les en schotelt hem alleen maar rauwe groenten voor omdat ze vindt dat groeihormonen in vlees en zuivel slecht voor hem zijn. Op Twitter stroomden veel verontwaardigde reacties binnen.

Bureau Jeugdzorg start nu een spoedprocedure om de 15-jarige Tom uit huis te plaatsen. Zij hebben moeder Francis Kenter per e-mail op de hoogte gesteld van hun plan. Het afwijkende menu dat de jongen voorgeschoteld krijgt is niet de aanleiding. Het feit dat Tom niet naar school gaat en alleen thuisles van zijn moeder krijgt is dat wel. Nog voor het einde van het jaar zou de jongen een nieuw onderkomen moeten hebben, zodat hij een reguliere school kan bezoeken. Dat meldt de NOS.

Leerplichtambtenaar
De thuisles die Tom krijgt vindt plaats zonder toestemming van de leerplichtambtenaar. Zijn moeder weigert hem echter naar een middelbare school te sturen, omdat haar zoon tussen de lessen slecht zou eten. Het is volgens haar onmogelijk gezond te eten op school, omdat de kantine en supermarkt niet het in haar ogen geschikte voedsel aanbieden. Volgens kinderartsen is Tom ondervoed door zijn ongebruikelijke voedselpatroon.

Bekijk hier het interview met Francis Kenter bij Pauw en Witteman:

Ook op Twitter wordt er veel gereageerd op de documentaire:


Bekijk hier de trailer van de documentaire:


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen