Meer Nieuws3 jan '13 17:58Aangepast op 3 jan '13 18:15

Topdrukte bij verkoper verkeersborden

Auteur: Remco Tomesen

Door de vernielingen tijdens de jaarwisseling is het nu topdrukte bij verkeersbordenleveranciers.

Waar december de maand is waarin de meeste oliebollen over de toonbank gaan, is januari dé topmaand voor verkeersborden. Door de vernielingen tijdens de jaarwisselingen is het elke eerste maand van het jaar topdrukte bij verkeersbordenleverancier Visser. De omzet stijgt in januari met 25 procent, zegt Jeroen Mulder van het bedrijf. "Vanwege vernielingen en vandalisme".

Mulder benadrukt dat hij 'het ook heel erg vindt' dat er zoveel borden worden vernield tijdens de jaarwisseling. "Het is ook niet zo dat we het aanmoedigen".

Uitschieter
Er is niet één bepaald verkeersbord dat extra vaak de lucht in gaat met oud en nieuw. "Er zijn geen echte uitschieters. Over het algemeen gaat het om borden voor binnen de bebouwde kom".

Een nieuw verkeersbord kost al snel 70 tot 80 euro. Maar dat zijn niet álle kosten. Mulder: "Vaak moet er ook nog een nieuwe paal bij. Dan praat je toch over 50 euro". Daarbij komen ook nog bevestigingsmateriaal en de kosten voor het verwijderen en plaatsen van borden. "Bij elkaar ben je dan wel een paar honderd euro kwijt".


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen