Meer Nieuws13 mrt '12 10:34

Afghaanse regeringsdelegatie belaagd

Auteur: Harmen Simon Teunis

Een groep militanten heeft dinsdag een Afghaanse regeringsdelegatie aangevallen die in de provincie Kandahar de plek bezocht waar een Amerikaanse militair zondag een bloedbad aanrichtte.

Bij de aanval raakte een politieman gewond. Onder de leden van de regeringsdelegatie zijn twee broers van de Afghaanse president Karzai en de gouverneur van Kandahar.

Zij bezochten de locatie waar een Amerikaanse militiar zaterdagochtend het vuur op burgers opende. Volgens getuigen werden leden van de delegatie van verschillende kanten beschoten. Veiligheidsfunctionarissen beantwoordden het vuur.

Getuigen stelden dat de leden van de delegatie in veiligheid zijn gebracht. Ze zouden vanuit Panjwai op de terugreis zijn naar de stad Kandahar, de hoofdstad van de gelijknamige provincie.

Reacties Obama en Taliban
De Amerikaanse president Barack Obama noemde de schietpartij waarbij de militair zestien burgers doodde een "tragisch en schokkend" incident. De taliban gaf in een reactie aan te zullen terugslaan tegen de "Amerikaanse primitievelingen'', die volgens hen "ziek van geest'' zijn.

Onrustig
Het is al weken onrustig in Afghanistan. De spanningen tussen Afghanen en de Amerikaanse troepen liepen eerder al hoog op, nadat militairen op de basis Bagram korans hadden verbrand.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen