Meer Nieuws21 nov '12 14:18Aangepast op 21 nov '12 15:05

Hamas claimt aanslag Tel Aviv, Turkije steunt Palestijnen

Auteur: Fleur de Bruijn

Bij een terroristische aanslag op een bus in de Israëlische kustplaats Tel Aviv zouden zeker 21 gewonden zijn gevallen. Hamas heeft de aanslag opgeëist.

De meeste slachtoffers zouden lichte verwondingen hebben, drie zijn er slechter aan toe. Op de televisiezender van Hamas werd de aanslag ‘een natuurlijke reactie' genoemd op de luchtaanvallen door Israël.

Woensdag vielen vijf doden bij luchtaanvallen op Gaza-Stad. Elders in de Gazastrook verloren vier mensen het leven door verschillende aanvallen.

Achter verdachten aan
De bom explodeerde toen de bus op de drukke Shaul Hamelechstraat reed, aan de oostkant van het centrum van de stad. Er zou nog een bom in het wrak zijn aangetroffen die niet is ontploft.

De politie in Tel Aviv jaagt op twee andere verdachten, schrijft de Israëlische krant Haaretz.

Aanvallen Gazastrook
De aanslag valt samen met de nieuwe escalatie van geweld rond de vrijwel belegerde Palestijnse kuststrook van Gaza. 

Door Israëlische aanvallen zijn woensdag zeker negen doden aan Palestijnse zijde gevallen. Dat hebben medici laten weten. Het totaal aantal doden sinds het oplaaien van het conflict staat daarmee op 146. Ook zijn er zeker 1000 gewonden gevallen sinds afgelopen woensdag.

Turkse regering
De Turkse regering neemt weer een vooraanstaande plaats in bij de kritiek op de Israëlische luchtaanvallen op Palestijnen. Premier Recep Tayyip Erdogan staat bekend om zijn uitgesproken woede over de manier waarop de Israëli's de Palestijnen bestoken, maar het bleef dagenlang opvallend stil in Ankara.

Begin deze week bleek dat dit niet komt omdat Erdogan zich er niet meer over opwindt. Hij noemde dinsdag in het parlement in Ankara Israël een terroristische staat die etnische zuiveringen pleegt onder de Palestijnen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen