Meer Nieuws2 apr '12 15:08

Microsoft naar Nederland

Auteur: Fleur de Bruijn

Softwarebedrijf Microsoft verhuist zijn Europese distributiecentrum vanuit Duitsland naar Nederland. Dit schrijft het Financieele Dagblad maandag.

Microsoft vertrekt uit Duitsland vanwege een patentzaak met Motorola (onderdeel van Google). De zaak gaat volgens het Financieele Dagblad over het mogelijk schenden van een patent over videocompressiemethode H.264.

Verhuizing
Een uitspraak over deze zaak staat gepland op 17 april en zou kunnen leiden tot een verkoopverbod in Duitsland. De voorlichter wilde tegen het Financieele Dagblad niet bevestigen dat Microsoft door te verhuizen rekening houdt met een nederlaag.

Softwaregigant
Microsoft heeft de samenwerking met zijn Duitse logistieke partner Arvato opgezegd. Bij die dochteronderneming van mediaconglomeraat Bertelsmann worden ongeveer vijftig mensen getroffen door het vertrek van de softwaregigant.

Bij Arvato werden de producten opgeslagen en verstuurd naar de verschillende afzetmarkten in Europa.

Distributiecentrum
De woordvoerder kon nog niet zeggen waarom Microsoft Nederland koos voor de nieuwe locatie van zijn distributiecentrum. Ook is hem niet bekend wat de locatie wordt.

Patenten
Duitsland is de laatste maanden het toneel van diverse patentzaken, waarbij behalve Microsoft en Motorola ook Apple, Samsung en HTC zijn betrokken. De zaken leiden mogelijk tot verkoopverboden voor de Duitse markt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen