Meer Nieuws28 dec '12 09:05

Bob de Jong aast op fout concurrenten

Auteur: Anne-Greet Haars

Aankomend weekend is het NK allround schaatsen in Heerenveen. De eerste vier bij de mannen en de vrouwen plaatsen zich voor de EK allround in het tweede weekend van januari.

En ook die wedstrijd speelt zich af in schaatstempel Thialf.

Eén van de opvallendste deelnemers aankomend weekend is de inmiddels 36-jarige Bob de Jong. "Ik ben geen sprinter, maar gelijktijdig op zaterdag is de kwalificatie van de World Cup en ik ben niet nog gekwalificeerd voor de volgende serie", vertelt De Jong vrijdagochtend op BNR. "Daarbij is het een prachtig wedstrijdmoment om in dit deel van het seizoen een goede wedstrijd te rijden op hoog niveau."

500 meter
De Jong's persoonlijk record staat sinds 2001 op 37.86, dat hij reed op het snelle ijs van Calgary. "Ik heb me puur gefocust op de 5 kilometer. Aan de 500 meter heb ik wel wat aandacht gegeven, zodat ik in ieder geval van mijn plek afkom. Vorige week heb ik er één gereden en daar sta ik niet van te springen."

Maar het lukt De Jong wel op zichzelf helemaal leeg te trekken in die 500 meter. "Als je over de streep komt, dan ben je helemaal leeg."

Ticket EK
Voor de 36-jarige olympisch kampioen is een ticket bemachtigen voor het EK pure bijzaak. "Ik hou er wel rekening mee: het is een ruim kampioenschap. Op vier afstanden kan er altijd wat gebeuren met de kanshebbers en favorieten. En mocht dat het geval zijn, dan kom ik in de buurt van de vierde of vijfde plek. En met die kans hou ik enigszins rekening."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen