Meer Nieuws27 apr '12 17:11

Schultz: bonus ProRail mag niet in salaris

Auteur: Fleur de Bruijn

Er kan geen sprake van zijn dat de bonussen van de directie van spoorbeheerder ProRail volledig worden opgenomen in het salaris.

Dat zei minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) vrijdag na afloop van de ministerraad.

De minister is van zins om een stokje te steken voor de plannen. “Ik ga het allemaal nog uitzoeken'', zei ze verder. Ze zal de Tweede Kamer per brief informeren over haar bevindingen. ProRail besloot tot de stapsgewijze loonsverhoging omdat de bonussen van de directie worden afgeschaft.

Ellende
VVD-Kamerlid Charlie Aptroot vroeg donderdag al om een brief van de minister. Hij noemde de loonsverhoging van 16 procent schokkend. "Een bonus komt ze gezien de ellende op het spoor niet toe. De salarissen zijn al hoog genoeg; daarvoor moeten ze veel beter presteren dan tot nu toe'', aldus de VVD'er.

ProRail besloot tot de stapsgewijze loonsverhoging omdat de bonussen van enkele directieleden worden afgeschaft. Voor president-directeur Marion Gout-van Sinderen verandert er niets. Zij verdient al een vast salaris dat voldoet aan de Balkenendenorm en krijgt geen bonussen

Rood sein
NS en ProRail kwamen de afgelopen week veel in het nieuws. Afgelopen zaterdag reed een machinist door een rood sein waardoor de trein frontaal tegen een andere trein knalde met veel gewonden en een doden als gevolg.

Donderdag reed wederom een trein door een rood sein. Een ongeluk werd voorkomen maar de discussie over de veiligheid op het spoor nam in alle hevigheid toe.

Gerelateerde artikelen