Meer Nieuws17 nov '12 15:12

Ex Dutroux en vader Julie afgeluisterd

Auteur: Harmen Simon Teunis

Een gesprek tussen de ex-vrouw van Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux, Michelle Martin, en de vader van slachtoffertje Julie Lejeune is afgeluisterd door een journalist.

Dat meldden Belgische media zaterdag.

Jean-Denis Lejeune bevestigde dat hij een ontmoeting heeft gehad met Martin. Dat gebeurde vrijdag in de buurt van het klooster van Malonne, waar Martin verblijft sinds ze de gevangenis mocht verlaten.

"Ik heb Michelle Martin inderdaad ontmoet, en ik zal hierover geen enkel commentaar geven'', schrijft Lejeune op Facebook. "Ik kan enkel de lekken naar de pers betreuren.''

Aanklacht
De advocaten van Martin en Lejeune lieten weten dat ze maandag een aanklacht indienen. "We hebben vernomen dat de deelnemers aan de bemiddeling zonder hun medeweten gedurende 57 minuten werden afgeluisterd door een journalist, met behulp van een telefoon", aldus de advocaten. De telefoon zou van een van de bemiddelaars zijn geweest die bij het gesprek aanwezig waren.

Volgens de advocaten wil een krant het gesprek publiceren. Het is niet bekend om welke krant het gaat.

Dutroux
Julie was een van de vier slachtoffers van Dutroux die het niet overleefden. Haar lichaam werd samen met dat van haar vriendinnetje Mélissa Russo in 1996 gevonden in de tuin van Martin.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen