Meer Nieuws13 dec '12 12:34

Beste werkgevers dragen spijkerbroeken

Auteur: Anne-Greet Haars

De beste werkgevers van Nederland dragen geen pak maar een spijkerbroek. De spijkerbroek zorgt voor een informele sfeer en daardoor zouden werknemers harder gaan werken.

Dat is de conclusie van 'Het Beste Werkgeversonderzoek' van Effectory en VNU Vacature Media. Verder moet een werkgever interesse tonen, zelf hard meewerken en zijn gezicht laten zien op de werkvloer. 

Zo simpel is het, zegt Guido Heezen, directeur van Effectory. "Er zijn veel werkgevers in Nederland die het goed doen, maar toch nog genoeg organisaties waar het beter kan.”

Zuid-Europa
Vooral werkgevers in Zuid-Europa kunnen nog wel het één en ander verbeteren. "In die landen heerst een enorme hiërarchische structuur. Als je daar medewerker ben, dan moet je gewoon je mond houden. Dan hoort ook bij de cultuur.”

Op handen dragen
Als werkgever moet je niet gewoon populair willen zijn; daar gaat het niet om, zegt Van Heezen. “Het heeft veel te maken met echt interesse tonen in wat de medewerkers bezig houdt en de specialisten - die enorm belangrijk zijn voor je bedrijf - op de handen dragen.”

Van Heezen beaamt dat deze zaken ook te doen zijn in een pak, maar legt uit dat bij het onderzoek wel opviel dat de beste werkgevers vrij informeel gekleed waren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen