Meer Nieuws6 apr '12 08:24Aangepast op 6 apr '12 09:25

Vodafone-klanten hebben rustig paasweekend

Auteur: Harmen Simon Teunis

Vodafone-klanten blijven het hele paasweekend last houden van de netwerkstoring. Mobiel internetten zal voor veel gebruikers nog een paar dagen niet lukken en ook de voicemail zal problemen opleveren.

Nog niet alle zendmasten zijn aangesloten op het noodsysteem. "Maar we maken gestaag vorderingen met het herstel van het mobiele netwerk", zei een woordvoerder van het bedrijf vrijdagochtend.

Op de website van Vodafone meldt de provider dat het verwacht het hele Paasweeked nodig te hebben om alles weer op orde te krijgen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het herstel van 3G (mobiel internet), problemen met voicemail en het overige bel en sms-verkeer.

Zendmasten handmatig aansluiten
"Experts uit binnen- en buitenland hebben de hele nacht doorgewerkt.'' Het herstel duurt langer dan het bedrijf eerder had laten weten. "Reden daarvoor is onder meer dat zendmasten overal in het land handmatig moeten worden aangesloten. We betreuren het dat het herstel langer duurt dan verwacht."

Door een brand woensdag in Rotterdam kunnen zo'n 300.000 klanten van Vodafone in de regio Rotterdam-Den Haag niet bellen en sms'en. De brand woedde in een pand naast het kantoor van het telecombedrijf. Een kwart van de 5,3 miljoen klanten werd getroffen door de storing. Een noodlocatie moet de komende maanden uitkomst bieden. Het duurt enige tijd voordat alle zendmasten op de noodvoorziening zijn aangesloten.

In 75 procent van het getroffen gebied is bellen en sms’en weer mogelijk.

Sympathiek gebaar
Vodafone maakte donderdag bekend dat het van plan is een "sympathiek gebaar" naar klanten te maken. "We richten ons nu met name op het herstellen van het netwerk, maar we denken al wel vast licht vooruit over een gebaar aan de klanten".

Storingen voorkomen
Eerder kondigde minister Maxime Verhagen van Economische Zaken al aan dat hij snel met de telecombedrijven om de tafel gaat, over hoe storingen zoals die bij Vodafone in de toekomst te voorkomen zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen