Meer Nieuws4 apr '12 22:39

Storing Vodafone duurt voort

Auteur: Harmen Simon Teunis

De storing van Vodafone is nog steeds niet opgelost. Het telecombedrijf heeft na de brand van woensdag inmiddels een noodvoorziening aangelegd.

Vodafone zegt te verwachten dat deze noodvoorziening voor middernacht beschikbaar wordt, zodat getroffen klanten weer kunnen bellen en sms'en.

3G duurt langer
Het herstel van het 3G-netwerk, waardoor mensen mobiel kunnen internetten, duurt vermoedelijk wat langer. Vodafone leidt dit 3G-verkeer gedeeltelijk om via andere netwerkcentrales. Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk weer gebruik kunnen maken van mobiel internet, worden eerst de dichtbevolkte gebieden omgeleid.

Het is de verwachting dat het 3G-netwerk in de loop van donderdag weer gedeeltelijk functioneert. Verder zal het waarschijnlijk ook nog een dag duren voordat de voicemailproblemen hersteld zijn.

Kwart zonder service
Door de brand, die woensdagochtend uitbrak in Rotterdam in een pand naast Vodafone, kon een kwart van de 5,3 miljoen klanten van Vodafone niet bellen, sms'en of mobiel internetten. Een deel van de klanten buiten de regio Rotterdam werd omgeleid via de netwerkcentrale in Amsterdam. 10 tot 15 procent van de klanten, bijna allemaal uit de omgeving Rotterdam en Den Haag, is nu nog onbereikbaar.

Vodafone verwacht dat een deel van de klanten donderdag hinder zal blijven ondervinden van de storing.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen