Meer Nieuws27 nov '11 18:39

Gemeente wil pas praten na afblazen stakingen

Auteur: BNR Webredactie

De Amsterdamse wethouder van verkeer Eric Wiebes wil pas praten met vervoersbedrijf GVB als zij de aangekondigde acties in het openbaar vervoer afblazen.

De wethouder wil volgens zijn woordvoerster heel graag om de tafel, maar niet als de acties doorgaan. Wiebes zou flink balen van de voorgenomen acties.

Deze week kondigden de vakbonden weer twee nieuwe acties aan in het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Op 5 december kunnen mensen gratis reizen, maar op 12 december wordt er gestaakt. De bonden uiten hiermee hun onvrede over de verplichte aanbesteding en de bezuinigingen in het ov in de drie steden die het kabinet wil doorvoeren.

Ondernemingsraad GVB
De ondernemingsraad van het GVB riep Wiebes deze week op om te overleggen hoe om te gaan met de maatregelen van de regering. Hij noemt die "onacceptabel", onder meer omdat reizigers en ondernemers er de dupe van zijn en het alweer de zesde staking tegen de kabinetsplannen is.

Voorzitter Ger Geldhof van de ondernemingsraad van het GVB zei in een reactie niet van plan te zijn de acties af te blazen voordat er overleg is geweest. Hij riep Wiebes op om voor 5 december te gaan praten. "Wie weet waar dat toe kan leiden."

Gerelateerde artikelen