Meer Nieuws29 dec '12 19:44Aangepast op 29 dec '12 22:24

Stille tocht gepest meisje trekt duizend mensen

Auteur: Melvin Captein

In een stille tocht voor het gepeste meisje uit Staphorst, dat tweeënhalve week geleden voor de trein sprong, lopen vanavond zo'n duizend mensen mee.

De 15-jarige Fleur sprong op 11 december voor de trein in Meppel, naar verluidt omdat zij gepest werd. Vandaar dat een prijswinnend gedicht van haar over juist dat onderwerp werd voorgelezen als startsein voor de tocht. Ook de burgemeester van Meppel sprak, waarna de menigte rondom het centrum ging lopen. De tocht was naast een eerbetoon een statement tegen pesten.

Muziek uit
"De tocht door Meppel was enorm indrukwekkend. De sfeer was zo warm, zo meelevend'', liet organisator Henk Van Veen weten. Onderweg ging bij horecagelegenheden de muziek uit en de deuren dicht. Met bloemen in hun handen maakten de deelnemers de tocht af. Zij legden die uiteindelijk neer op het Kerkplein.

Grote opkomst
"Achteraf bleven de mensen lang hangen, er werd veel gepraat. Voor de familie is het geweldig dat er zo'n grote opkomst was, voor de organisatie is het fijn dat we geslaagd zijn in onze opzet om de aandacht op dit onderwerp te vestigen'', aldus Van Veen. "Ik hoop dat dit de laatste stille tocht is die we om deze reden hebben gehouden.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen