Meer Nieuws22 aug '12 18:07

Weer op naar Londen: De Paralympics!

Auteur: Mijke Hurkx

Geen zin in het voetbalseizoen en de Ronde van Spanje? Goed nieuws: de Paralympische Spelen starten volgende week. Woensdag trekken de laatste Nederlandse atleten naar Londen.

Opnieuw blijkt dat het niet vanzelfsprekend is dat deelnemers van de Paralympics niet meekunnen in reguliere competities. Neem nu tafeltennisser Gerben Last, hij is geboren met klompvoeten. "Ik speel ook op het hoogste niveau bij valide spelers." Last zijn klompvoeten zijn toch echt een handicap, maar geen grote. "Ik moet aangepast schoeisel dragen die me helpen voort te bewegen. Er zijn op de Paralympics voor tafeltennis 10 klassen. Ik zit in de negende, de op één na lichte klasse."

Handboogschieter Johan Wildeboer is vanaf zijn middel verlamd, dat gaat ten koste van zijn stabiliteit. Daarom kan Wildeboer niet zo goed scoren als bijvoorbeeld Rik van de Ven, de handboogschieter op de Olympische Spelen. Het hindert niet, volgende week. "We hebben in mijn klasse bijna allemaal dezelfde handicap."

Wat worden de kansen voor Wildenboer op de Paralympische Spelen? Hij is zuinig: "Top 6 zal het sowieso worden, want hoor je niet bij de top 6 van de wereld, mag je niet meedoen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen